RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refses etter morfin-dødsfall

Sist oppdatert:
97-åringen døde etter å ha fått tidobbel dose morfin. Hjemmesykepleieren som ga morfinen slipper med en advarsel. Kommunen endrer rutinene sine.

Det var i september i fjor den fatale feilen ble begått. Hjemmesykepleieren skulle gi 97-åringen to milligram morfin, men ga henne to milliliter – ti ganger så mye. Da hjemmesykepleieren ble klar over feilen mot slutten av vakten sin og varslet fra om det som hadde skjedd, var det for sent. Pasienten var da død.

Både politiet og Helsetilsynet har tidligere konkludert med at ikke er grunn til å reise straffesak mot hjemmesykepleieren. Hun slipper derfor med en advarsel fra Helsetilsynet. ”Det må kunne forventes at De som sykepleier kontrollerer at medikamentdosen er riktig før denne gis pasienten”, skriver Helsetilsynet i sin advarsel, ifølge Bergens Tidende.

Saken har fått Bergen kommune til å endre sine rutiner når det gjelder håndteringen av medisiner.

- Vi ser nå på hvordan vi kan gjøre rutinene for legemiddelhåndtering enda tydeligere. Teksten er ikke ferdig utformet, men vi vil gi en hel tydelig beskrivelse av praksisen slik den skal være og slik den ikke skal være, sier seksjonssjef Harald Aasen i byrådsavdeling for helse og omsorg i Bergen kommune til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere