*Nettavisen* Nyheter.

Refses for Sonja-slakt

Foto: (Lise Åserud/SCANPIX)

Redaktør for fotografi.no, Morten M. Løberg, gav dronning Sonjas utstilling i New York totalslakt. Problemet er bare at han aldri har sett utstillingen.

07.03.05 07:24

(SIDE2): - Jeg vil tro at omtrent halvparten av alle som eier et kamera i Norge tar like gode bilder. De blir ikke utstilt på Manhattan av den grunn, og det skal vi være glade for. Selv opplever jeg større kreativ nytelse ved et postkortstativ i Geiranger enn ved å betrakte dronning Sonjas fotografier, skriver Løberg i en anmeldelse på fotografi.no.

Så aldri bildene
Slike uttalelser vekker oppsikt, men nå viser det seg ifølge Dagbladet at Morten M. Løberg baserer sin anmeldelse på bilder han fant på nettet. Han har selv aldri sett utstillingen, og bildene han har anmeldt er ikke utstilt, men brukt i et foredrag dronningen holdt etter åpningen.

- Første bud er at man ser utstillingen. Man anmelder aldri en utstilling uten å ha vært til stede, sier Aashild Grana, redaktør i tidsskriftet Kunst.

- Det er bare smålig pirk, så lenge disse bildene har vært publisert i det vide og det brede. Om man ikke har sett hva slags snitt det er på rammene, det kan disse kunstanmelderne bare drite i, sier Løberg til Dagbladet.

Skylder på Aftenposten
Han innrømmer etterpå at han tok det for gitt at bildene som norske aviser har trykket var fra utstillingen.

- Da kan man ikke stole på det som står i Aftenposten. Da har de lagt ut bilder med villedende tekster. Det er en feil utenfor min kontroll. Jeg kan ikke ta ansvar for disse bildene, sier Løberg.

Flere kritikere
Dronning Sonja blottlegger sin egen skamløshet ved å stille ut middelmådige, private fotografier i New York, tordner fotograf Dag Thorenfeldt.

Les mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.