RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Refsland på Forus

Sist oppdatert:
Travtrener Kåre Refsland har mange fine seierssjanser på hjemmebane tirsdag kveld

Klikk her for Nettavisens V5-tips

Her kan du laste ned løpsprogrammet

V5b-spillet på Forus tirsdag kan bli en herlig seierstirade for Kåre og Monica Refsland. Silverandgold starter ballet som høyaktuell bankerkandidat, men også Vår Frøya og Vestpol Faxen duger som singelstreker for det som kan bli en gedigen samlebongfest.

Sist måtte 4 Silverandgold (V5a-4/V5b-1) gå den tunge veien, men ingen kunne hindre den sterke Silver Pine-sønnen fra å ta en overlegen seier. Kåre blir ikke spesielt engstelig om han havner i dødens igjen.

-Åsbjørn kan ikke kjøre for fullt fra start med ham, for da kan han bli hissig og det er fare for galopp. Derfor safer vi litt fra start og legger oss heller rolig til i dødens. I den formen han har nå, er jeg ikke det minste redd for den posisjonen og jeg synes han forsvarer bankerstempelet. 8 Thai Phoenix holder egentlig ganske fin form og kommer nok ned til en ok posisjon siden han er så rask fra start. Likevel er vi fornøyd om han henter seg en premie, vurderer Kåre Refsland.

Samlebongmat?
På Klosterskogen lørdag gikk 8 Vår Frøya (V5b-3) et knallsterkt løp til sølv. Motstanden er enklere nå og veien til seier bør bli enklere for femårshoppa denne gangen. For samlebongspillerne er hun en klar bankerkandidat.

-Kusken kjørte litt for tidlig på lørdag og det ble en drøy tur i sporene. Likevel sto hun flott på til mål og viste at formen er på plass til tross for at det ikke kan ses like tydelig i programraden. Hun har vært uheldig flere ganger i det siste og fortjener en seier igjen nå. Grunnlaget ser ikke ut til å tynge henne, for det er snarere helsa som setter en stopper en karriere enn kapasiteten. Som unghest ble hun sparket i bogen og det er noe vi må pleie med jevne mellomrom. Ved årsskiftet tar vi en vurdering om hun får en sesong til i banen eller blir avlshoppe. Jeg synes Minella ser verst imot i dag, hun kan være en vinner om hun får riktig løp. Vår Frøya tåler å gjøre en del jobb selv og jeg synes hun skal ha en flott vinnersjanse i kveld, forteller den dyktige rogalendingen.

-Fortjener seier
Det er bare tilfeldigheter til at 3 S.S. Gift Of Peace (V5b-4/DD-1) ikke har vunnet enda i år. Med fare for å gjenta seg selv, føler Refsland at seieren er like om hjørnet.

-Jeg hadde veldig høye forventninger til S.S. Gift Of Peace etter at hun ble operert for griffelbensbrudd, men hun har ikke innfridd helt enda. Hun var inne i en tøff treningsperiode før operasjonen og det ble nok litt for bråstopp da vi måtte gi henne maks ro i tiden etterpå. Jeg føler at hun er på rett vei igjen og denne gangen står hun veldig fint til. I et åpent løp er hun et selvsagt strek på bongen, for hun vinner løp når som helst, føler treneren på Varhaug.

-Trener bedre nå
Uten galopp hadde 4 Vestpol Faxen (V5b-5/DD-2) stått med fem strake seire. Galoppfaren skal være minimal, selv fra et trangt fjerdespor og det er en berettiget favoritt.

-Vestpol Faxen har trent bedre nå enn før det siste løpet; han funker 100% og er i form. Da han galopperte nest sist, koda han over og ble halt. Galoppfaren er minimal, for kusken kjenner ham godt og vet når han må ta det litt med ro. Selv om han kanskje taper litt fra start, er vinnersjansen god, sier Kåre som oppsummerer dagen med at Vår Frøya er dagens beste sjanse foruten Silverandgold som han betrakter som en god bankerkandidat.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere