*Nettavisen* Nyheter.

Regatta for de ekstreme

Det lanseres en ny regattaserie for verdens mest spektakulære katamaraner. Se bilder og video.

23.11.06 11:54

De førti fot lange katamaranene var hovedattraksjonen under havneregattaene i Volvo Ocean Race. Mark Turner og Ellen MacArthurs grunnla Extreme 40 Class, og det er denne klassen som nå skal utvikles videre i samarbeid mellom eventselskapet deres, OC Events, og Tornado Sport.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Seilas

Seilerne positive
Den nye regattaserie lanseres i Europa, mest sannsynlig i England, Frankrike, Italia, Nederland og Tyskland. Eksisterende Extreme 40 lag som «Holmatro», «Team Basilica» og «Conrad Humphreys Racing» har allerede bekreftet at de kommer til å delta i den nye serien.

Tornado Sport venter flere nye lag, og vil bekrefte noen av disse i løpet av den nærmeste tiden, samtidig som flere europeiske byer har meldt seg på arrangørsiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Seilas

Extreme 40
Katamaranen Extreme 40 er en ekstremt spektakulær båt, tegnet av Yves Loday sammen med Mitch Booth. Den 40 fot lange karbonbåten gjør 35 knop på flatt vann.

Fortsatt samarbeid
Havneregattaene under Volvo Ocean Race var i følge VOR sjefen Glenn Bourke en stor suksess som også sponsorene likte.

Etter 70 seilaser i fem forskjellige land tok den amerikanske OL medaljøren fra Tronadoklassen Randy Smyth seieren foran «Team Basilica».

Volvo Ocean Race var utløsende for den nye klassen, og initiativtakerne håper at samarbeidet med Volvo fortsetter i 2008/09.

Se flere bilder av katamaranene hos Seilas!

Se video fra havneregattaene her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.