*Nettavisen* Nyheter.

Regent med pappaperm

Diskusjonen om kronprins Haakon skal ta pappaperm mens han fungerer som regent kunne knapt vært ført noe annet sted enn i Norge.

02.12.03 09:45

Det er noe komisk over et land som er så politisk korrekt at det nærmer seg parodien.

Norske fedre har en rett - men ingen plikt - til å ta 14 dagers fødselspermisjon. De aller fleste velger å ta permisjonen fordi det gir en fin mulighet til å avlaste mor etter fødselen, samtidig som man blir kjent med den nye verdensborgeren.

Ingen betviler at kronprins Haakon står ganske fritt i å unngå de fleste embedspliktene i de to ukene det gjelder.

Spørsmålet er følgelig om kronprins Haakon også kan ta seg fri fra papparollen i statsråd noen timer to fredager, eller om han skal inn i en grunnlovsmessig gråsone hvor det i beste fall er uklart om dette er lov.

For vår del er den skuffende andelen av norske menn som tar lengre pause fra jobben etter fødselen et viktig problem i forhold til likestillingskampen mellom kjønnene.

Men spørsmålet det passer for en regent er så sær og betydningsløs at den straks bør legges død! Regenter er ikke som folk flest, og var de det så har ikke monarkiet noen betydning.

Ikke la fødselen til vår mulig fremtidige monark bli en latterlig demonstrasjon av smålig norsk verdensmesterskap i å være politisk korrekt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.