RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Registrerte seg

Etter først å ha nektet, registrerte likevel bystyrepolitikerne Johan Horn og Søren Wiig seg i økonomiregisteret.

Registeret er et frivillig registert blant kommunens politikere, der de folkevalgte kan registrere alle sine økonomiske interesser og verv. Dette for å kunne ha en oversikt over habilitet i saker som ville komme opp til politisk behandling i bystyret og byrådet. Men mange av politikerne i Bergen kommune hadde ikke registrert seg i registeret, som var vedtatt av bystyret. Fem politikere hadde rett ut nektet å registrere seg. Disse var Sigurd Galtung Døsvig, byråd Trude Drevland, ordfører Herman Friele, Johan Horn og Søren Wiig.

Men nå har de to sistnevnte likevel gått med på å registrere seg, skriver Bergens Tidende. Horn har registrert deler av sine eierinteresser og verv, mens Wiig har registrert et representatskapsverv han ikke lenger har.

- Jeg synes registeret er helt ok. Åpenhet er vårt fremste forsvar mot korrupsjon, og dette er et strålende tiltak, sier Søren Wiig til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere