Regjeringen ber Solberg droppe asylamnesti

Oslo (NTB): Erna Solbergs kommende regjering må droppe sentrumspartienes krav om amnesti til barn med asylavslag, mener den rødgrønne regjeringen.

19.09.13 07:37

- Da Erna Solberg var kommunalminister i 2004 fikk en stor gruppe barn, som da hadde bodd i landet i mer enn tre år, behandlet sakene sine på nytt. Men Solberg presiserte den gangen at spesialbehandlingen var et engangstilfelle. Dette bør hun nå huske på, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til Vårt Land.

Han sier det vil være et negativt signal til omverdenen dersom de borgerlige partiene blir enige om et kompromiss for de barna som har bodd lenge i Norge sammen med foreldre som nekter å reise ut.

- Vi skal lytte til råd, men det er ikke alltid man skal følge råd. Utover det har jeg ingenting å si, er det eneste Høyres innvandringspolitiske talsmann Michael Tetzschner ønsker å si om saken.

I Venstre er sentralstyremedlem Guri Melby både enig og uenig med Lønseth.

- Når vi sa at det skulle være et engangstilfelle i 2004, så mente vi det vi sa. Men nå ønsker vi et amnesti for asylbarna fordi regjeringens politikk har sviktet. Venstre mener myndighetene burde prioritert barnefamilier som er vanskeligst å få returnert, ikke de som er enklest å sende hjem, sier hum. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.