*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen dropper kutt i behandlingsreiser til utlandet

Oslo (NTB): Etter press fra SV har regjeringen besluttet å droppe forslaget i statsbudsjettet om å kutte støtten til behandlingsreiser for revmatikere og andre personer til varmere land.

- Mange har stor nytte av behandlingsreiser til varmere land. Vi er svært glade for å kunne melde at disse behandlingsreisene kan fortsette til neste år, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) etter at regjeringspartiene onsdag ble enige om å reversere regjeringens opprinnelige forslag til kutt på behandlingsreiser for revmatikere og andre.

- Evalueringen av ordningen har ikke vist noe som kunne gi grunnlag for kutt, sier Andersen.

SVs stortingsgruppe var derfor svært overrasket da det viste seg at det var lagt inn kutt på 25 millioner kroner for behandlingsreiser i statsbudsjettet som ble lagt fram forrige måned. Partiets stortingsgruppe har derfor jobbet iherdig for få fjernet det opprinnelige kuttet i budsjettet fra Helsedepartementet.

Finanspolitisk talsperson i SV, Geir Ketil Hansen, sier partiet vil jobbe for å utvide ordningen slik at flere som har nytte av behandlingsformen kan få dette i framtida. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.