Regjeringen får kritikk etter utsettelse av bevillingsordning

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) får kritikk fra flere hold etter at han utsetter innføringen av den nye bevillingsordningen for tobakkssalg med ett år.

10.01.14 20:30

Høie mener ordningen er for komplisert og byråkratisk, men Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen er sterkt uenig.

- Kommunene har allerede en bevillingsordning for alkohol. Forslaget ville derfor vært håndterbart for alle parter. De eneste som ville merket noe, var de mindreårige som ville oppleve at det ble vanskeligere å få tak i tobakk, sier Micaelsen.

I statsråd fredag ble det vedtatt å utsette bevillingsordningen for tobakkssalg som skulle tre i kraft 1. januar 2015 til 1. januar 2016. Frem til da vil departementet utrede forslag til en enklere og mindre byråkratisk tilsynsordning som erstatning for bevillingsordningen.

I forslaget fra den forrige regjeringen er kostnadene ved bevillingsordningen for kommunene og handelsnæringen beregnet til om lag 138 millioner kroner per år. En mindre byråkratisk ordning vil kunne gi betydelige besparelser, mener regjeringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.