Regjeringen får rederi-ros for maritim satsing

Bergen (NTB-Kjell Sletta): Regjeringen får ros fra Norges Rederiforbund for strategimeldingen om maritime næringer som ble lagt fram fredag.

30.08.13 11:46

Skipsfarten og andre maritime næringer fikk høre mange pene ord fra de tre partilederne i regjeringspartiene som var samlet i Bergen fredag for å presentere sin visjon for maritime næringer kalt «Stø kurs 2020». Regjeringen lover å gjennomføre en rekke tiltak for å styrke de maritime næringer hvis den får sitte. Blant tiltakene er lovfesting av nettolønnsordningen for sjøfolk.

Regjeringen kunne umiddelbart glede seg over ros fra Norges Rederiforbund som kaller tiltakene «en god maritim strategi for framtiden».

- Havet har gitt Norge verdier i tusenvis av år. De verdiene vil vi ta vare på, sa Stoltenberg som la til at alle de tre partilederne deltok på presentasjonen for å understreke betydningen av maritim næring.

- Vi kan ikke si sikkert hva vi skal leve av om 30 - 40 år, etter oljen. Men vi vet at det handler om å bygge kunnskap og kompetanse. Og vi vet også at såkornet til framtidens næringer ligger i næringer vi har i dag. Maritim næring er en av de næringene, og det å satse på maritim sektor er å bygge sikkerhet for framtidige arbeidsplasser, sa statsministeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.