*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen gir nye millioner til brystoperasjoner

Regjeringen bevilger totalt 50 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til brystoperasjoner for brystkreftrammede kvinner.

14.05.12 19:42

Det opplyser SV-leder og partiets helsepolitiske talsmann Audun Lysbakken til Bergens Tidende.

- Vi kan ikke bare bevilge penger ut fra representantforslag i Stortinget. Nå kommer første anledning, revidert budsjett, og nå kommer det penger til å begynne å ta unna køen, sier Lysbakken.

Rundt 1.400 kvinner venter på å få nytt bryst. Noen skal få implantat mens andre skal få rekonstruert sitt eget bryst. Gjennom flere aksjoner har de presset politikerne til å foreta seg noe, og tirsdag får de svar gjennom øremerkede penger som skal gå rett til operasjonene de har etterspurt.

- Vi klarer ikke å avvikle køen med denne bevilgningen. Til det trengs mer enn bare penger, også kapasitet. Men vi kommer i gang, og målet er at nytt bryst skal komme samtidig med selve kreftoperasjonen, som en naturlig del. På grunn av manglende prioritering har det dannet seg denne køen over lang tid. Enkelte kvinner har ventet over åtte år på nytt bryst, sier Lysbakken.

Det er helseforetakene som får pengene og det blir opp til dem å avgjøre hvor det er kapasitet til å gjennomføre operasjonene. Målet er at det offentlige skal gi tilbudet om brystoperasjoner, men det kan bli aktuelt å bestille tjenester hos private sykehus, sier Lysbakken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag