RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen gjeninnfører gaveordning

Oslo (NTB): Regjeringen har besluttet å gjeninnføre ordningen hvor staten bidrar med 25 prosent av alle store, private gaver til forskning.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) sier til Bergens Tidende at regjeringen i statsbudsjettet til høsten legger inn en pott til gaveforsterkning.

- Vi ønsker å sende ut et tydelig signal om at vi er veldig glade for å få private gaver. Etter at vi fjernet ordningen, har det dessverre vært en misforståelse at vi ikke ønsker slike gaver. Det gjør vi selvsagt, og det vil vi vise ved å gjeninnføre en gaveforsterkning, sier Halvorsen til avisa.

Den såkalte gaveforsterkningsordningen økte kraftig fra 2010 til 2011 og var virksom i fem år før regjeringen la den ned for to år siden. Regjeringens begrunnelse var den gang at ordningen ikke ble brukt nok, og at den førte til at private givere bestemte retningen på statens forskningssatsing.

Nedleggelsen skapte sterke reaksjoner ved universiteter og sykehus, og flere av institusjonene opplevde at det kom færre og mindre gaver fra private givere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere