RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen håpløs på nett

(Ill.foto)
- Informasjonskiosk for embetsverket. Det er karakteristikken regjeringens nettsted Odin får i sammenlikning med andre europeiske regjeringers nettsatsning.

Ukebrevet Mandag Morgen har sammenliknet regjeringens nettside Odin med andre europeiske regjeringers hjemmesider, og analysen er lite oppløftende lesning.

Kommuniserer med brukerne
Både den svenske, danske, tyske, franske og britiske regjeringen er mye flinkere til å kommuniserer med folket på sine hjemmesider. Den norske siden henvender seg mest til byråkratiet.

- Det hele framstår som et pliktløp, hvor man tilsynelatende ikke har noen annen ambisjon enn å tilgjengeliggjøre allerede eksisterende tekst og dokumenter, sier daglig leder Sveinung Totland, i kommunikasjonsbyrået Screenplay til ukebrevet.

Ministrene informerer
Mens Gerhard Schröder og Tony Blair presenterer engasjerende og viktige politiske saker som reformer av velferdsstaten og OL-søknader, virker det tilfeldig og lite spennende hvilke saker som havner øverst på odin.no. At regjeringen legger fram Perspektivmeldingen legges like høyt som at Netcom straffes med kjempebøter av Samferdselsdepartementet.

- Skal en karakterisere Odin med ett ord, så må det bli departemental. Det er helt tydelig at dette er embetsverkets side, sier kommunikasjonsrådgiver Sigurd Grytten i Burson-Marsteller.

Han mener at i motsetning til i de andre europeiske landene bruker ikke regjeringen Odin som verktøy i regjeringens felles politiske kommunikasjon.

Vanskelig navigerbar
Nettsiden kritiseres også for å være alt for vanskelig å finne fram i for vanlige brukere, og ingen bruk av bilder gjør stoffet tungt og vanskelig leselig.

Adressen odin.dep.no blir også kritisert. Prøver du å skrive inn regjeringen.no eller statsministeren.no kommer får du bare opp en feilmelding, og blir ikke engang dirigert videre til den riktige siden.

- Dette sier en del om hvor tilgjengelig en har ønsket å være. Kan lekfolk egentlig forventes å gjette at adressen er www.odin.no, spør Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere