RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen øker nødhjelpsbudsjettet med 1 milliard

Sist oppdatert:
Regjeringen øker nødhjelpsbudsjettet med 1 milliard kroner neste år. Pengene skal i hovedsak gå til Syrias nærområder, men KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for at Norge må bruke enda mer.

– Vi legger 1 milliard på toppen av det vi bruker på humanitære formål i år. Det blir historiens største humanitære budsjett, men så ser vi også den verste flyktningkatastrofen siden annen verdenskrig, sier utenriksminister Børge Brende (H) til NRK.

Det samlede nødhjelpsbudsjettet for neste år ligger dermed an til å bli på 4,3 milliarder kroner, men det er før forhandlingene på Stortinget. KrF-leder Knut Arild Hareide er bekymret for at økt humanitær hjelp skal gå på bekostning av langsiktig bistand.

– Det er tre måneder til vi skal vedta dette budsjettet, og med den ekstraordinære situasjonen vi er oppe i nå, så kan det være at vi trenger ytterligere midler, sier Hareide til NRK.

FN har bedt verdenssamfunnet om 4,5 milliarder amerikanske dollar for å hjelpe Syria-flyktningene. Så langt er bare 37 prosent av pengene kommet inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere