*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen lover forenkling innen sommeren

Oslo (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) skal før sommeren ha på plass enklere regler for offentlige innkjøp. Målet er å spare næringslivet for 15 milliarder kroner.

I regjeringsplattformen lover Høyre og Fremskrittspartiet å redusere næringslivets kostnader ved rapportering med 25 prosent, eller 15 milliarder kroner innen 2017. Etter 100 dager i stolen mener Mæland at hun allerede er i godt gang.

- Vi har allerede gjennomført tolv tiltak, og 17 er under gjennomføring. Dette kommer på toppen av opp mot 100 tiltak vi har til vurdering, sier Mæland til Dagens Næringsliv.

Det offentlige kjøper inn for rundt 400 milliarder kroner årlig. Mæland ønsker at flest mulig bedrifter forstår og kan delta i anbudsprosesser. Derfor vil hun forenkle og gjøre prosessen mer forutsigbar. Mæland har oppfattet blant annet professor Karen Helene Ulltveit-Moes uttalelser om at Norge er blant verdens minst byråkratiske land, og at det kan være mer å hente på for eksempel omorganisering i offentlig sektor enn på kutt i skjemaveldet.

- Vi er gode når det gjelder byråkrati, men vi kan bli bedre på en rekke områder. Dette er noe næringslivet melder inn at er krevende, sier Mæland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.