Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen øker tilskudd for å redusere fattigdom

Oslo (NTB): Den avtroppende regjeringen foreslår i forslag til statsbudsjett for neste år å øke tilskuddet for å forebygge og redusere fattigdom blant barnefamilier som mottar sosialhjelp.

Det skal skje ved at aktivitetstilskuddet og tilskudd til innkjøp av sports- og fritidsutstyr som lånes ut, økes til 45 millioner kroner. Det er nesten en fordobling fra 2013-budsjettet, skriver Aftenposten.

- Dette vil ikke synes på fattigdomsstatistikken i det hele tatt, men hadde vi brukt de samme pengene til å øke sosialhjelpssatsene, hadde det slått positivt ut i tabellene, sier arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Hun mener imidlertid det ville ha blitt feil bruk av medisin å bruke pengene på å øke sosialhjelpssatsene, fordi det ville ha motvirket arbeidslinjen, og dermed ikke stimulert til arbeid.

Huitfeldt inviterer nå til tverrpolitisk samarbeid med den påtroppende regjeringen, med mål å finne fram til en treffsikker definisjon av fattigdom som alle kan enes om. Hun foreslår å gjøre som Danmark nylig har gjort - sette ned et ekspertutvalg som fremmer forslag om en mer treffsikker definisjon i tillegg til de to definisjonene som finnes fra før.

I dag er det EU og OECD som definerer fattigdomsgrensen, og de opererer med ulike nivåer. Skal man følge EUs definisjon, er en firebarnsfamilie med én hjemmeværende og én i jobb fattig når den ene tjener 685.000 kroner. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem