Regjeringen ønsker ikke bevæpnet politi i Norge

Oslo (NTB): Politiets Fellesforbund sier ja til generell bevæpning av norsk politi, et forslag Justisdepartementet nå vurderer. Likevel blir forslaget om bevæpning allerede nå avvist i regjeringen.

08.01.13 02:58

- Jeg kan selvsagt ikke garantere at politiet for all framtid vil gå uten våpen. Men det vil ikke bli en generell bevæpning av norsk politi med det første, sier statssekretær Astri Aas-Hansen (Ap) i Justisdepartementet til Dagsavisen.

Spørsmålet om bevæpnet politi her hjemme er blitt reist etter at en 49 år gammel norsk narkotikasmugler ble drept i en skuddveksling med dansk politi søndag kveld. Fredag ble en 26-år gammel mann som tidligere har bodd i Norge, skutt i hodet av svensk politi i Södertälje. Mannens tilstand betegnes som kritisk.

Aas-Hansen mener de to sakene reiser spørsmål om det norske samfunnet blir tryggere av at politiet får bære våpen. I dag mener regjeringen at svaret er nei.

Politiet vil imidlertid få lettere tilgang til våpen, lover statssekretæren. Så sent som før jul foreslo en arbeidsgruppe at alle operative politibiler skal ha våpen. I dag har 75 prosent av bilene det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.