RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen satser på vei og fjerner arveavgift

Oslo (NTB): Regjeringen foreslår i sin tilleggsproposisjon til statsbudsjett for neste år å øke bevilgningene til riks- og fylkesveier med 1,8 milliarder kroner. Regjeringen går også inn for å fjerne arveavgiften.

Av ekstrabevilgningen på 1,8 milliarder kroner til vei, skal 1,3 milliarder brukes på riksveier og 280 millioner kroner på fylkesveier, ifølge tall som Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende har fått kjennskap til.

Begge avisene skriver at regjeringen i tillegg gjeninnfører rentekompensasjonen til fylkene. Dette er en ordning som gjør at fylkene kan låne penger til investering i vei, mens staten betaler renteutgiftene. Regjeringen setter av 236 millioner kroner til dette, noe som betyr at fylkene kan låne inntil 2 milliarder kroner rentefritt til investeringer i fylkesveinettet.

I tillegg til å øke bevilgningene til fylkesveiene med 280 millioner kroner, til totalt 780 millioner kroner, styrker regjeringen riksveinettet med nesten 900 millioner til ulike prosjekter, og 400 millioner kroner til drift og vedlikehold.

Regjeringen øker videre bevilgningene til skogsbilveier med 10 millioner kroner. Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) sier til Nationen at det er behov for en dreining fra natur- til næringshensyn. Den rødgrønne regjeringen blokkerte for en viktig distriktsnæring, mener Listhaug. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere