Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten

Statsforetaket Enova har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å opprette et nullutslippsfond for næringstransport.

Minst én milliard kroner skal stilles til disposisjon fram til utgangen av 2020. Pengene skal gå til klimavennlige kjøretøy og fartøy i næringstransport.

– Vi skal halvere utslippene fra transport innen 2030. Derfor etablerer vi et nullutslippsfond for næringstransport på 1 milliard kroner fram til 2020. Dette skal sette fart på nullutslippsteknologi i næringstransporten på sjø og på land, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding.

Les også

Klimademonstranter blokkerer inngangen til Stortinget

Klimadepartementet skriver at det nye fondet blant annet skal forsterke satsing innenfor landtransport og sjøtransport. Blant annet skal det bli enklere å få støtte fra fondet til elektriske varebiler.

Det er styringsavtaler mellom departementet og Enova som legger grunnlaget for oppgavene statsforetaket har. Dagens styringsavtale innebærer 2,7 milliarder kroner årlig fram til 2020, i tillegg til det er opprettet en tilleggsavtale på en milliard med øvrige formål.

(©NTB)

Les også

Lego vil bytte ut plast med miljøvennlig alternativ

Les også

Grønn Ungdom og flytrafikken - bare en vits?

Les også

EUs klimamål for 2050: Hva betyr det for Norge?

Les også

Anerkjent professor: - Alt må bli dyrere for å redde klima

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken