Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen setter foten ned for høyskoler med universitetsambisjoner

Oslo (NTB): Den nye regjeringen er bekymret over kvaliteten på flere av høyskolene som ønsker å bli universiteter. Dermed stopper de inntil videre denne prosessen.

Fem norske høyskoler ønsker å få universitetsstatus. Disse skolene har til sammen 38.000 studenter, og hvis høyskolene får det som de vil, kan nesten halvparten av disse bli universitetsstudenter, skriver Aftenposten.

Men den nye borgerlige regjeringen ønsker å se nærmere på kvaliteten på utdanningen til flere av høyskolene som ivrer mest for å få universitetsstatus, og setter foreløpig ned foten.

- Vi synes vi ser at veldig mange høyskoler har prioritert sterkt å få universitetsstatus, snarere enn å lage best mulig studier, og vi er bekymret for om det bidrar til økt kvalitet. Inntil vi har fått svar på den bekymringen, vil vi ikke tillate nye universiteter, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad (H) til avisen. Dette er en konkret oppfølging av hva regjeringspartiene lovte i sin regjeringsplattform.

På ti år har Norge fått fire nye universiteter, og fem høyskoler ivrer etter å få en slik status. Disse er høyskolene i Oslo og Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark og Bergen. (©NTB)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer