Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen sier midlertidig ja til ICA-avtale

Oslo (NTB): Regjeringen sier midlertidig ja til en felles innkjøpsavtale mellom ICA Norge og NorgesGruppen i påvente av at Konkurransetilsynet til høsten fatter endelig beslutning i saken.

ICA Norge mener avtalen med NorgesGruppen handler om å fortsatt kunne overleve i Norge. Avtalen gjør det mulig å redde arbeidsplasser, mener ICA Norge.

- Vi er svært glad og ikke minst takknemlig for at departementet nå har gitt oss muligheten til å starte et innkjøpssamarbeid med NorgesGruppen. Dette handler om ICA Norges og våre ansattes framtid, og denne avtalen vil være et viktig bidrag i kampen for å snu selskapet, sier administrerende direktør Thorbjørn Theie i ICA Norge.

Han tolker den midlertidige godkjenningen fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) som et sterkt signal før den endelige beslutningen i saken.

Departementet selv viser til at ICA og NorgesGruppen midlertidig får fortsette samarbeidet om innkjøp, men at Konkurransetilsynets vedtak om midlertidig opphør av samarbeidet opprettholdes. ICA må derfor fram til endelig vedtak foreligger, fortsatt selv distribuere varer til sine butikker, påpeker FAD. Det har også ICA forpliktet seg til å gjøre så lenge saken er under behandling.

Konkurransetilsynet skal i løpet av høsten ta endelig stilling til om samarbeidet mellom ICA og NorgesGruppen er konkurranseskadelig og ulovlig. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album