RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen stanser snøscooter-forsøk

Sist oppdatert:
Regjeringen stanser den utvidede forsøksordningen med scooterkjøring selv om den fortsatt mener loven ikke er brutt.

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Samtidig kommer regjeringen med et forslag om å endre loven om motorferdsel i utmark i løpet av året. Det betyr ekspressbehandling med et lovforslag allerede i midten av juli, redusert høringsfrist fra tre måneder til ti uker, og et vedtak i Stortinget før jul.

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft (H) kom med den overraskende nyheten under debatten i Stortinget torsdag kveld.

Uenige om lovbrudd

Sivilombudsmannen slo i forrige uke fast at regjeringen brøt loven da den utvidet forsøksordningen til i praksis å omfatte alle kommuner som ville delta.

Sundtoft holdt torsdag fast på at regjeringen fortsatt mener at den utvidede forsøksordningen var innenfor lovens rammer.

– Men jeg hører samtidig hva det brede politiske flertallet sier. Derfor har jeg følgende beskjed: Regjeringen stanser forsøksordningen. Samtidig starter vi jobben med å endre selve loven, sa hun under debatten i Stortinget torsdag kveld.

Annerledes debatt

Venstre-nestleder Ola Elvestuen med flere fremmet et forslag i debatten om at forsøksordningen måtte stanses. Det ville stortingsflertallet ikke være med på.

Så kom statsråden forslaget i møte.

– Det ble en litt annerledes debatt, dette. Og selv om jeg ikke får flertall for forslaget, er jeg selvsagt glad for at forsøksordningen blir stanset, sa Elvestuen.

– Nå kommer den egentlige diskusjonen, om hvilken innramming vi skal ha for motorferdsel i utmark, la han til.

SV-representant Heikki Eidsvoll Holmås og Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson var blant dem som også hilste nyheten velkommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere