*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen stopper streik

Foto: Lise Åserud (SCANPIX)

27 piloter i Norsk Luftambulanse gikk i natt ut i streik, men ble stoppet av regjeringen.

01.10.09 07:16

Pilotene gikk ut i streik etter at det ikke ble enighet i meklingen natt til torsdag.

Meklingen mellom Norsk Flygerforbund og NHO Luftfart ble avsluttet uten at partene kom til enighet.

- Meklingen ble avsluttet klokken 4.05 uten at meklingsmannen kunne fremlegge forslag som kunne forventes akseptert av partene, opplyste meklingsmann Dag Nafstad til NTB i natt.

Leder i flygerforeningen, Lars Amdal, sa at flygerne ønsket å utføre akuttoppdrag, men arbeidsgiversiden skal nekte dem dette.

- Arbeidsgiver påtar seg et meget stort ansvar ved å nekte flygerne å utføre oppdrag, sa Amdal i natt.

Torsdag morgen grep derimot regjeringen inn og besluttet å foreslå bruk av tvungen lønnsnemnd for å hindre at en streik blant flygerne setter liv og helse i fare.

- Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen har i morges hatt møte med partene i konflikten i Norsk Luftambulanse og meddelt at Regjeringen har besluttet å foreslå bruk av tvungen lønnsnemnd for å hindre at en streik blant flygerne setter liv og helse i fare.

- Meklingen for flygerne i selskapet ble avsluttet tidlig i morges uten at NHO Luftfart og Norsk Flygerforbund var kommet til enighet om ny tariffavtale. Det var varslet streik blant alle de 27 flygerne som var omfattet av meklingen. Nær 95 prosent av virksomhetens oppdrag er akutt- eller hasteoppdrag, og Statens Helsetilsyn vurderer det slik at en streik umiddelbart ville satt liv og helse i fare, opplyser Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

(NTB/Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag