*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen strammer inn karantenereglene

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Politikere som går til privat sektor, kan få dobbelt så langt saksforbud som i dag, dersom regjeringen får det som den vil.

12.12.14 04:05

Fredag legger regjeringen fram et lovforslag som innebærer at både habilitets- og karantenereglene for politikere og statlige ansatte strammes kraftig inn, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi strammer inn og samler tre ulike regelsett i én lov. Det er nødvendig for å sikre tillit og åpenhet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til Dagens Næringsliv.

Forslaget Sanner legger fram, både lovfester og utvider adgangen til å pålegge karantene til seks måneder, som i dag. Men regjeringen øker saksforbudet fra dagens seks til tolv måneder.

Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og statssekretær Roger Sandum (SV) fikk begge maksimal karantene og saksforbud da de i henholdsvis 2009 og 2013 gikk over til privat sektor. Mens Hanssen meldte overgang til kommunikasjonsselskapet First House, gikk Sandum til Gambit.

Mens politikeres overganger til nå har vært bedømt av et offentlig kontrollutvalg etter administrative retningslinjer, har offentlig ansattes forhold vært regulert i ansettelseskontrakter og delvis av tjenestemannsloven. Alle disse reglene samles nå i den nye loven som regjeringen fredag foreslår.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag