Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen strammer inn krav til utenlandske lastebiler

Oslo (NTB): Nye krav til vinterdekk og mønsterdybde skal bedre trafikksikkerheten på norske vinterveier.

På oppdrag fra Samferdselsdepartementet skal Vegdirektoratet vedta nye regler for vinterdekk og mønsterdybde for tunge kjøretøy. Endringene trer i kraft fra kommende vintersesong, og innebærer at kjøretøy over 3.500 kilo pålegges å ha minst 5 millimeter mønsterdybde på alle dekk, også på tilhengere. I dag er det generelle kravet til mønsterdybde 3 millimeter.

- Det vil bedre framkommeligheten og trafikksikkerheten på norske vinterveier, skriver samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) i en pressemelding.

I tillegg har regjeringen invitert næringen til å delta i en arbeidsgruppe som skal ta for seg utfordringer knyttet til utenlandske transportører som tar oppdrag i Norge, omtalt som kabotasje. Arbeidsgruppen skal se på prioriteringen mellom utfordringene og hvilke tiltak som eventuelt kan gjøres.

- Dette vil kunne danne et viktig grunnlag for videre oppfølging av kabotasjeproblematikken, skriver samferdselsminister Marit Arnstad.

Fredag vil det være aksjoner flere steder i landet mot sosial dumping og ulike konkurransevilkår for norsk lastebilbransje, blant annet med vogntog i kortesje. (©NTB)

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet