*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen tillater økt kyllingproduksjon

Regjeringen gjorde fredag en forskriftsendring som gir kyllingprodusentene lov til å holde dobbelt så store besetninger som i dag.

I statsråd fredag vedtok regjeringen å øke grensene for konsesjonsfri produksjon fra 140.000 til 280.000 slaktekyllinger per år. De øker også den tillatte kalkunproduksjonen fra 30.000 til 60.000 dyr i året.

– Jeg vil legge til rette for at den enkelte bonde i større grad får innrette seg slik hun eller han ønsker og mener er det rette for seg, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) i en pressemelding.

Regjeringen har hentet støtte fra Venstre for å gjennomføre forskriftsendringen. KrF har imidlertid gitt uttrykk for at de frykter dette vil gå ut over dyrenes velferd.

– Vi er ikke motstandere av å øke grensene for kyllingproduksjon, men mener nok at Venstre og regjeringspartiene her har tatt for mye Møllers tran, sa KrFs landbrukspolitiske talsperson Line Henriette Hjemdal da forslaget ble lansert i mai.

Senterpartiet reagerer på at Listhaug har trosset den store motstanden mot forslaget i høringen, og peker på at alle unntatt én høringsinstans gikk mot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.