RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen trekker tilbake to saker

Oslo (NTB): Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) ber Stortinget se bort fra en stortingsmelding og et lovforslag som den rødgrønne regjeringen fremmet like før den gikk av.

Lovforslaget hadde til hensikt å hindre foreldrene i å bortføre barn i strid med foreldreansvaret, ved blant annet å stanse utbetaling av offentlige ytelser og barnebidrag. Stortingsmeldingen Flere i arbeid skulle styrke arbeidslinjen, ikke minst ved å gjøre det lettere for mennesker med nedsatt arbeidsevne å kombinere arbeid og trygd.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) deler intensjonene som ligger til grunn for ved begge sakene, men har likevel besluttet å trekke dem tilbake. Ifølge Eriksson er stortingsmeldingen for generell og lite konkret, mens lovforslaget etter statsrådens mening ikke går langt nok.

- Her skal vi stramme inn så langt det lar seg gjøre. Dette er en veldig viktig sak for regjeringen og meg personlig, sier han.

Eriksson varsler at Stortinget vil få lovforslaget tilbake innen jul eller rett over nyttår. Noe av det han konkret vurderer, er gjøre det mulig å fryse barnebortførers formue. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere