*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen verner fire områder i Oslomarka

Oslo (NTB): Fire områder i Oslomarka har blitt vernet mot hogst og andre inngrep. - Historisk, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

Skjennungsåsen, Godbekken, Hauktjern og Spinneren ble fredag vernet som fire separate friluftsområder. De fire områdene er lite påvirket av nyere skogbruksinngrep og har en spesielt stor verdi for friluftslivet, skriver Miljøverndepartementet i en pressemelding.

- Dette er historisk. Vi har aldri før vernet et område på grunn av dets verdi for friluftslivet, sier avtroppende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Områdene ligger lett tilgjengelig i nærheten av Sognsvann, Skullerudstua og Østmarksetra og er svært mye brukt til friluftsliv som turgåing, skigåing, sykling og klatring.

- Jeg er glad for å kunne si at disse flotte «eventyrskogene» nå er sikret slik at kommende generasjoner kan få like stor glede av dem som vi har i dag, sier Solhjell.

Alle de fire områdene ligger i Oslo kommune og omfatter ifølge Miljøverndepartementet rundt 8,8 kvadratkilometer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.