*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil at staten skal ta over yrkesskade-ordning

Oslo (NTB): Regjeringen går inn for at det offentlige skal ta over ordningen for yrkesskader. I dag er det to uavhengige ordninger, én i folketrygden og én hos forsikringsselskapene.

Hovedtrekkene i yrkesskadereformen presenteres i revidert nasjonalbudsjett tirsdag, mens lovforslaget trolig kan ventes neste vår, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Den todelte ordningen skaper unødig forvirring og ekstra byråkrati, mener statssekretær Jan-Erik Støstad (Ap) i Arbeidsdepartementet.

- Reglene i de to ordningene er heller ikke helt like, og enkelte har opplevd å få medhold i sin sak i den ene ordningen, og avslag i den andre, sier statssekretæren.

Hvis dagens to ordninger slås sammen til én, vil regjeringen at vedtakene om erstatning treffes i en uavhengig enhet i offentlig regi, mens forsikringsselskapene foretar utbetalingene.

I forslaget legges det også opp til at det kommer en liste over godkjente yrkessykdommer skal oppdateres løpende med ny forskning. Dessuten foreslås det et fast yrkessykdomsutvalg for å følge den nye ordningen og ta initiativ til forskning på blant annet sykdommer som særlig rammer kvinner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.