RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen vil bruke 10 milliarder på jernbane

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den avtroppende regjeringen foreslår i 2014-statsbudsjettet å bevilge 10 milliarder kroner til nye jernbaneinvesteringer neste år.

Statsbudsjettet for 2014 skal legges fram mandag neste uke. Stoltenberg-regjeringen vil da foreslå investeringer i ny jernbane neste år som vil være 63 prosent høyere enn i årets budsjett, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samlet sett foreslår regjeringen å bruke nærmere 19 milliarder kroner mer til jernbaneformål neste år, sammenlignet med nivået for i år. Det utgjør en økning på 30 prosent.

De 10 milliarder kronene som skal brukes til nye investeringer, skal blant annet fordeles på åtte prosjekter. Arbeidet med å bygge tunnel på Follobanen skal starte neste år, og det skal bygges 22 kilometer med nytt dobbeltspor mellom Ski og Oslo. Regjeringen vil dessuten videreføre arbeidet med bygging av det 23 kilometer lange dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn.

Regjeringen vil videreføre arbeidene med det 14 kilometer lange dobbeltsporet på hver side av Holmestrand, og videreføre arbeidene med det 17 kilometer lange dobbeltsporet som inngår i fellesprosjektet for E6 og Dovrebanen.

Det blir neste år oppstart av prosjektet for Vossebanen mellom Bergen og Arna, og det blir igangsatt bygging av nytt dobbeltspor mellom Hell og Værnes. Dessuten skal arbeidet med nytt signal og sikringsanlegg, samt fjernstyring av Østfoldbanens østre linje, videreføres. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere