RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen vil endre barneloven

VIL BESKYTTE BARNA: Solveig Horne jobber for at foreldre som er dømt for alvorlige overgrep mot barna sine, automatisk skal miste samværsrett og foreldreansvar.
VIL BESKYTTE BARNA: Solveig Horne jobber for at foreldre som er dømt for alvorlige overgrep mot barna sine, automatisk skal miste samværsrett og foreldreansvar. Foto: Frp/Flickr
Barneminister Solveig Horne (Frp) vil at foreldre som er dømt for alvorlige overgrep mot barna sine, automatisk mister retten til omsorg og samvær.

Oslo (NTB): – Hvis du har blitt dømt for økonomisk mislighold, så blir du fratatt muligheten for å jobbe i bank. Hvis du blir dømt for vold mot egne barn, er det så alvorlig at jeg mener det må sees på om du skal miste samvær med egne barn, sier Horne til VG.

I dag finnes det en slik automatikk hvis den ene forelderen dreper den andre, men ikke i overgrepssaker. Derfor vil regjeringen nå utrede en endring av barneloven for å innføre en lignende automatikk i overgrepssaker.

– I dag kan det ta altfor lang tid før saken om samvær kommer opp etter at en av foreldrene er dømt for vold eller overgrep. Det gir et rom hvor barn kan bli utsatt for nye overgrep, sier Horne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere