Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil forenkle dokumentasjonskravet for alvorlig syke barn

Om kort tid sender regjeringen på høring et forslag for å forenkle dokumentasjonskravene for foreldre som får penger for å pleie sine alvorlig syke barn.

Med dagens regelverk er det omfattende krav til framleggelse av nye legeerklæringer og dokumentasjon fra lege i spesialisthelsetjenesten.

Regjeringen skriver i sitt forslag at det er holder med én legeerklæring fra spesialisthelsetjenesten, og at det heller kan innhentes ny dokumentasjon når det er nødvendig.

Les også: Slakter barneforsikringen: - Veldig spesielt og ganske oppsiktsvekkende

– Familier som har barn med behov for sammensatte tjenester, gjør en formidabel innsats. Vår oppgave er å legge til rette for at møte med det offentlige oppleves støttende, ikke som merarbeid, sier barne- og familieminister Kjell-Ingolf Ropstad (KrF)

Les også: Omstridte endringer i pleiepengeordningen blir reversert

Regjeringen ga onsdag beskjed til Helsedirektoratet om at dokumentasjonskravet for logoped skal forenkles. Helseminister Bent Høie (H) mener regelendringen vil gjøre hverdagen til mange foreldre enklere.

– Det er urimelig at foreldre med barn født med for eksempel Downs Syndrom må dokumentere behovet for logoped to ganger i året, sier han.

(©NTB)

Les også

Her er NAV-reglene som er blitt endret i 2019

Les også

KrF sikrer flertall for pleiepenger uten tidsbegrensning

Les også

Det jeg skulle ønske jeg visste ved den første ultralyden

Kommentarer til denne saken