RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen vil ha strengere straff for ulovlig retur

Oslo (NTB): Regjeringen vil slå hardere ned på utviste utlendinger som reiser ulovlig tilbake til Norge. Strengere straff vil ha en preventiv effekt, mener justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap).

- Det er en betydelig økning i antall anmeldelser og straffereaksjoner for brudd på innreiseforbudet. I likhet med Riksadvokaten og Politidirektoratet mener jeg at strengere straffer vil føre til at utvisningsvedtakene i større grad respekteres, og at færre returnerer ulovlig til Norge, sier statsråden.

Utlendinger som utvises fra Norge får enten et tidsbegrenset eller varig forbud mot å reise inn i landet igjen. Forslaget er å heve strafferammen for brudd på innreiseforbudet til bot eller fengsel inntil to år. I dag er strafferammen bot eller fengsel inntil seks måneder

Det normale straffenivået for førstegangs brudd på innreiseforbudet er rundt 35 dagers fengsel i dag. Faremo opplyser at det er gitt føringer i lovproposisjonen slik at dette heves til minimum ett års fengsel.

- Jeg mener en skjerpet straff for brudd på innreiseforbudet også vil ha en kriminalitetsforebyggende effekt, slik at færre utviste utlendinger igjen reiser inn i Norge for å begå kriminalitet, sier Faremo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere