*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil ha vannscooterne vekk fra land

Oslo (NTB): Regjeringen foreslår å tillate bruk av vannscooter her i landet, men vil ha dem 400 meter fra land i sjøen og 500 meter fra land i ferskvann.

Forslaget til endringene i småbåtloven ble lagt fra fredag. I dag gjelder et generelt forbud, med mulighet for å søke unntak, men dette vil regjeringen oppheve. Det skal imidlertid kunne innføres forbud i andre områder der hensynet til natur, næring, sikkerhet eller påvirkning fra støy gjør det nødvendig.

Forbudssonen på 400 meter vil også gjelde ut fra øyer og holmer, men for å gjøre det mulig å kjøre ut til tillate områder blir det tillatt å kjøre gjennom forbudsbeltene.

Samtidig med lovforslaget sendes forskriften som regulerer vannscooterbruk ut på høring, og regjeringen har som mål at den skal tre i kraft samtidig som en eventuell lovendring.

EFTAs overvåkingsorgan ESA konkluderte i fjor høst med at det norske vannscooterforbudet er i strid med EØS-avtalen fordi det utgjør en ulovlig importrestriksjon.

Flere har forsøkt å utfordre det norske forbudet gjennom aksjonslignende aktiviteter. Senest onsdag denne uka valgte alle de 15 vannscooterførerne som ble stanset i Skienselva i fjor sommer, å vedta foreleggene på mellom 5.000 og 20.000 kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag