RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen vil ikke forby kontantkjøp på bussen

Foto: Trond Lepperød
Samferdselsdepartementet avviser sjåførenes krav om å forby betaling med kontanter på busser og trikker for å redusere risikoen for ran.

Oslo (NTB): Siden kontanter er et tvungent betalingsmiddel, vil kontantfrie busser neppe være lovlig, påpeker Samferdselsdepartementet i et brev til NHO Service.

Arbeidsgiverorganisasjonen har vært kritisk til gjentatte krav fra Yrkestrafikkforbundet (YTF) om å forby kontanter om bord på norske busser i et forsøk på å minske risikoen for ran.

Departementet oppfordrer i likhet med NHO Service til en fortsatt styrking av andre tiltak for å øke sikkerheten for ansatte og reisende.

Selvbetjente automater vil fjerne faren for bussran, mener administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

– Slike billettautomater vil oppfylle målet til Yrkestrafikkforbundet om å dempe faren for ran betraktelig, men uten å bryte prinsippet om at busspassasjerene har rett til å få kjøpe billetter med kontanter. De er dessuten kostnadseffektive i drift, robuste og ranssikre, sier Furulund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere