*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil kutte i trygd og pensjoner for flyktninger

Oslo 20150415. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson vil ha slutt på at flyktninger automatisk blir medlemmer av folketrygden når de får opphold, noe som gir dem rett til full alderspensjon og andre trygde- og velferdsytelser. Foto: Terje Bendiksen (NTB Scanpix)

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ønsker å gjøre det mindre attraktivt å komme til Norge som flyktning. Han varsler kraftige innstramminger i trygdeordninger og pensjon.

Noen av innstrammingene skal innføres i 2016, mens mesteparten vil tre i kraft i 2017, skriver VG.

I dag blir flyktninger automatisk medlemmer av folketrygden når de får opphold, noe som gir dem rett til full alderspensjon og andre trygde- og velferdsytelser. Dette kan det bli slutt på.

– I mange år har flyktninger, takket være en særnorsk ordning, fått tilgang til en rekke ytelser fra dag én, uavhengig av trygdetiden deres. Samtidig får ikke alle andre full alderspensjon før de har fullt opptjent trygdetid. Det er der jeg mener vi må skjære ned, sier Eriksson til avisen.

I tillegg vurderer regjeringen å øke kravet om hvor lenge man må ha bodd i Norge for å ha rett til visse ytelser, og det vurderes strengere krav om at flyktninger må komme seg i arbeid eller utdanning.

Les også dagens leder i Nettavisen: - Slutt med pinlig asylsutring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.