*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil kutte støtte til voldsoffer-kontor

Foto: Berit Keilen (Scanpix)

Regjeringen vil kutte ekstrabevilgningen til driften av Kontoret for voldsoffererstatning (KFV), og gå tilbake til budsjettnivået før 22. juli 2011.

Stortinget bevilget 25 millioner kroner ekstra årlig for å gjøre KFV i stand til å behandle erstatningssaker etter terrorangrepene 22. juli, skriver Dagsavisen.

«En tilbakestilling til et budsjett på 2011-nivå er vi redd vil rasere det tilbudet vi gir i dag», skriver KFV i et brev til Justisdepartementet som avisen har fått tilgang til.

Etter at ekstrabevilgningen på 25 millioner kroner ble opprettholdt av den rødgrønne regjeringen både i 2013 og i 2014, har departementet gitt beskjed om at kontorets driftsmidler blir redusert med 69 prosent fram til 2016. 15 millioner skal fjernes neste år og ytterligere 10 millioner året etter.

– Vi er klar over at vi har fått en ekstrabevilgning som skulle fases ut, men vi hadde håpet at den ble erstattet med en varig styrket støtte. Før terrorangrepet var det en erkjennelse at vi var underbudsjettert, og vi ble fra administrasjonen i Justisdepartementet forespeilet en forsterkning, sier direktør Marit Zahl Jonassen i KFV.

Resultatet av kuttet kan bli økt behandlingstid og en halvering av antall saksbehandlere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.