*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil lempe på kravene for privatskoler

Oslo (NTB): Regjeringen foreslår å kunne gi dispensasjon fra kravet om at privatskoler må ha et religiøst eller alternativt pedagogisk grunnlag for å få godkjenning til å starte opp.

Dersom lovforslaget blir vedtatt, vil det bety at dagens krav om et særlig grunnlag for godkjenning blir fjernet fra privatskoleloven.

Forslaget ble sendt på høring fredag og åpner for å kunne gi dispensasjon dersom innhold og kvalitet i skolen ellers oppfyller kravene i loven.

Kunnskapsdepartementet arbeider nå med endringen, og imens blir det åpnet for å søke godkjenning uavhengig av det særskilte grunnlaget.

Fritaksordningen vil bli strengt praktisert, og etter en grundig vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det er bare unntak fra det særlige grunnlaget for godkjenning som vil kunne gi dispensasjon, heter det i en pressemelding.

Dispensasjonsforskriften vil være aktuell for skoler som har et pedagogisk tilbud eller en organisering av undervisningen som er nyskapende sammenlignet med dagens offentlige og private skoler. Eksempler på dette kan være realfagsgymnas og enkelte yrkesfagskoler. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.