Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil sikre penger til beredskapsarbeid

Oslo (NTB): Regjeringen går inn for å sikre at en fast del av overskuddet fra Norsk Tipping går til Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Redningsselskapet.

Det kommer fram i Kulturdepartementets høringsnotat til endringer i pengespilloven og tilhørende forskrift om tilskudd til samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner.

Målet med å gi en fast andel til organisasjoner som utfører beredskapsarbeid, er å sikre at dette arbeidet blir videreført, opplyser kulturminister Hadia Tajik (Ap).

- Disse frivillige organisasjonene utgjør en sentral del av beredskapen vår, og vi vil ikke svekke denne, sier kulturministeren.

Med dagens ordning fordeles over et overskudd fra Norsk Tipping på over 600 millioner kroner i året kun til organisasjoner som fram til forbudet i 2001 hadde inntekter fra spilleautomater.

- På lengre sikt er det ikke holdbart å fordele disse midlene på dette grunnlaget. Formålet med forslaget vi nå sender på høring, er å lage mer objektive fordelingsregler som inkluderer større deler av frivillig sektor, sier kulturministeren. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai