RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringen vil stoppe «terrorturister»

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Regjeringen ønsker å stanse ytterliggående islamister som slåss mot norske styrker i utlandet. Et forslag er til vurdering som kan gjøre dem til landsforrædere.

- Vi ønsker å se på om vi bør endre straffebestemmelsene for nordmenns deltakelse i strid i utlandet, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til Klassekampen.

En endring i den såkalte «landsforræderiparagrafen» i straffeloven vil kunne gjøre det mulig å dømme nordmenn som kriger mot norske styrker i utlandet, som landsforrædere med inntil 21 års fengsel som strafferamme.

- Det er en veldig uønsket situasjon at norske borgere deltar i operasjoner mot norske styrker. Saken ligger nå til vurdering og utredning i lovavdelingen vår, og har høy prioritet, sier Lønseth.

Loven slik den framstår nå, forutsetter at norske styrker deltar i en krig før man kan benytte landsforræderiparagrafen. Paragrafen ble sist revidert i 1950 og betraktes som utdatert.

Forsvaret har tidligere bekreftet at nordmenn har deltatt i væpnede angrep mot de internasjonale ISAF-styrkene i Afghanistan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere