*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil ta pensjon fra innvandrere: - Småligheten kjenner ingen grenser

- Småligheten kjenner ingen grenser - eller så handler det om Frps behov for å godblunke til innvandringsfiendtlige velgere, skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Rødt-leder Bjørnar Moxnes reagerer kraftig på regjeringens spareforslag.

09.10.15 16:00

Regjeringen foreslår å kutte 40 millioner i støtten til de over 67 år som har bodd i Norge i kort tid, skriver Aftenposten.

Skal man komme til Norge ved familiegjenforening, må man være i stand til å forsørge sine foreldre inntil disse fyller 67 år. Etter den tid overtar staten ansvaret ved at de utbetaler en stønad tilsvarende minstepensjon.

Les også: Regjeringen vil ta pensjon fra innvandrere

- Vi vil unndra de som har kommet til Norge ved familiegjenforening fra denne stønaden. Vi mener at dagens ordning ikke er rettferdig, sier Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson til Aftenposten.

Dette får Rødt-leder Bjørnar Moxnes til å reagere kraftig.

«Frp og Høyre tar minstepensjonen fra 500 eldre innvandrere. Innsparinga i statsbudsjettet er musepiss, men for de 500 pensjonistene rammer det hardt. Småligheten kjenner ingen grenser - eller så handler det om Frps behov for å godblunke til innvandringsfiendtlige velgere. Prisen betales av menneskene som nå kastes ut i fattigdom.» skriver han på Facebook.


Annonsebilag