*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi - uten KrF

– Det er noen verdier vi må finne tilbake til, de sosiale verdiene og det store hjertet. Så må vi utvikle ny politikk for å møte de nye utfordringene samfunnet står overfor. Og til slutt vil jeg ha flere unge med i politikken, sier Venstre-leder Trine Skei Grande på Venstres landskonferanse på Fornebu lørdag.

Trine Skei Grande (V) skriver i et brev til Stortinget at hun vil igangsette en utredning om hvordan praksis som har til formål å endre personers seksuelle orientering eller kjønnsidentitet forholder seg til nasjonal lovgivning og menneskerettigheter Foto: (NTB scanpix)

Regjeringen har varslet Stortinget om at de igangsetter utredning av et forbud mot såkalt konverteringsterapi.

19.11.19 12:18

Nyheten kommer i en pressemelding fra Høyres stortingsgruppe fredag.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) skriver i et brev til Stortinget at hun vil igangsette en utredning om hvordan praksis som har til formål å endre personers seksuelle orientering eller kjønnsidentitet forholder seg til nasjonal lovgivning og menneskerettigheter, herunder diskrimineringsvern og trosfrihet».

Les også: Høyres komitémedlemmer vil utrede forbud mot konverteringsterapi

– Jeg og Høyres stortingsgruppe er svært glade for at vi nå utreder et forbud mot en praksis som skader og traumatiserer mennesker i en allerede vanskelig situasjon, sier Kristin Ørmen Johnsen, komitéleder for familie- og kulturkomiteen for Høyre på Stortinget.

KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad har tidligere uttalt at han ikke ser behovet for en slik utredning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag