*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringens hovedkvarter skal være truffet

Palestinians search for victims under the rubble of the destroyed house of a Hamas official after an Israeli air strike in Jabalya in the northern Gaza Strip November 17, 2012. Foto: Mohammed Salem (Reuters)

Hamas sier at israelske jagerfly traff regjeringsbygningen i Gaza by mens offensiven mot Gaza ble trappet opp igjen fredag morgen

17.11.12 08:21

Øyenvitner sier det er store skader på bygningen i sentrum av byen og at den ble så godt som jevnet med jorda. Flere bygninger i nærheten ble også ødelagt.

I en erklæring sier Hamas-myndighetene at bygningen ble rammet av fire raketter, men at regjeringen «står fast på sine synspunkter og står ved folket».

Israels hær (IDF) bekrefter at hovedkvarteret til Ismail Haniyeh i Gaza er truffet i løpet av natt til lørdag.

Tidligere på dagen hadde Hamas-ledelsen stilt seg opp foran bygget for å ønske delegasjonen til den egyptiske statsministeren Hisham Kandil velkommen til Gaza.

President Barack Obama snakket fredag kveld med både Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Egypts president Mohamed Mursi for å roe ned konflikten med Gaza.

Overfor Netanyahu gjentok Obama at Israel har rett til å forsvare seg, og han beklaget at israelske og palestinske liv er gått tapt de siste dagene. Men samtalen dreide seg også om måter å trappe ned konflikten på, ifølge Det hvite hus.

I samtalen med Mursi roste han den egyptiske presidentens forsøk på å dempe situasjonen.

Egypts statsminister Hisahm Kandil, som besøkte Gaza fredag, sier at Egypt er rede til å mekle i konflikten. Egypt er alliert med Hamas, men har også en fredsavtale med Israel.

Tusener av egyptere demonstrerte fredag mot de israelske flyangrepene på Gazastripen, samtidig som president Mohamed Mursi lovte å støtte palestinerne.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.