*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringens sivile krisesentral åpnet

Oslo (NTB): Et topp moderne senter i hjertet av Justisdepartementet er regjeringens nye verktøy for å håndtere nasjonale kriser i framtiden.

Erfaringene fra 22. juli viste at det på flere områder var grunnlag for å styrke informasjonsflyten og beredskapen mellom departementene når omfattende kriser skjer. I revidert statsbudsjett fikk Justisdepartementet 9,9 millioner kroner for å bygge et døgnbemannet situasjonssenter som skal bistå regjeringen ved nasjonale kriser. Senteret er styrt av Krisestøtteenheten i Justisdepartementet og skal også være fast møtested for regjeringens kriseråd.

Fredag åpnet justisminister Grete Faremo senteret formelt med å holde sitt første ukemøte med nødetatene via storskjerm.

- Vi venter fremdeles på rapporten fra 22. juli-kommisjonen, men ser ingen grunn til å vente med konkrete tiltak som er utpekt som forbedringspunkter etter terroraksjonene i fjor, sa Faremo om grunnen til den raske etableringen av situasjonssenteret.

Justisdepartementet mistet sine lokaler etter bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet i fjor sommer. Nå holder de til i leide lokaler i Nydalen i Oslo, og regner med at det vil gå opptil ti år før departementet eventuelt kan flytte tilbake til sentrum. Derfor var det heller ingen grunn til å utsette byggingen av den topp moderne kommunikasjonssentralen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.