*Nettavisen* Nyheter.

Regjeringens tilhengere vant på walkover i Jordan

Amman (NTB-DPA): Uavhengige tilhengere av de sittende myndighetene gjorde det godt i valget i Jordan, som ble boikottet av opposisjonen.

Det viser de offisielle valgresultatene, som ble lagt fram natt til torsdag. Uavhengig regimetilhengere og valgallianser basert på stammetilhørighet har fått hele 90 prosent av representantene i nasjonalforsamlingen.

Oppmøtet i valget var på rundt 57 prosent, ifølge myndighetene. Men de moderate islamistene i Det muslimske brorskap, som boikottet valget, tror tallet er manipulert og at valgoppmøtet i virkeligheten lå rundt 25 prosent.

- Vi har bevis for at dette valget var en fiasko og at myndighetene gjør alt de kan for å få det til å framstå som en suksess, sier Zaki Bani Rsheid, brorskapets nestleder i Jordan.

Brorskapet hevder myndighetene har sett gjennom fingrene med omfattende valgfusk. Regjeringen i Amman ber på sin side brorskapet om å legge fram konkrete bevis for det påståtte jukset.

- Dagens resultat og åpenheten som har preget valget, markerer en ny begynnelse for Jordans politiske utvikling, hevder Samih Maaytah, regjeringstalsmann og minister med ansvar for mediesaker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.