RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringsforhandlingene starter på Sundvolden

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet skal forhandle om ny regjering på Sundvolden Hotel.

Forhandlingene starter tirsdag klokken 15, opplyser Høyre tirsdag formiddag. Før det skal partiene delta når Stortinget konstitueres. Det nøyaktige starttidspunktet for forhandlingene kan bli forskjøvet dersom møtet i Stortinget krever det.

Etter to ukers sonderinger ble det mandag endelig klart at de to blå partiene går inn i forhandlinger om å danne en mindretallsregjering, mens Venstre og KrF har inngått en forpliktende avtale om å samarbeide i Stortinget og dermed sikre regjeringens parlamentariske grunnlag.

I tillegg til å fordele statsrådsposter, skal de to partiene meisle ut detaljene i politikken som skal føres de neste fire årene, med utgangspunkt i firepartiavtalen som ble offentliggjort mandag. Den innebærer blant annet kommunereform, innstramming av asylpolitikken, lovfesting av rett til omsorg, stans i videre arbeid med olje- og gassutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, styrking av kristendommen i skolen og økt utbyggingstakt for vei og annen infrastruktur. Det ligger også an til kutt i både arveavgift, formuesskatt og bruk av bompenger, samtidig som handlingsregelen skal bestå.

Det er med andre ord duket for en ny runde med hemmelighold og tøffe forhandlinger mens partiene gir og tar. Og til slutt skal altså selve regjeringskabalen legges, med de hensyn det innebærer til fordeling mellom partiene i tillegg til at det skal tas hensyn til kjønn, alder og geografisk spredning i kollegiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere