RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringskilder: Flyktninger vil koste 70 milliarder


JEVN STRØM: Flyktninger i kø for helsesjekk ved sykehuset i Kirkenes. På grunn av det voldsomme antallet som har passert grensen, har sykehuset slitt med kapasiteten.
JEVN STRØM: Flyktninger i kø for helsesjekk ved sykehuset i Kirkenes. På grunn av det voldsomme antallet som har passert grensen, har sykehuset slitt med kapasiteten. Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
Flyktningene som kommer de neste seks årene, vil koste Norge 70 milliarder kroner, får NRK opplyst fra kilder nær regjeringen.

Statsminister Erna Solberg (H) anslo nylig i en redegjørelse for Stortinget at asylstrømmen vil koste Norge 40-50 milliarder kroner de neste fem årene, men før fredagens fremleggelse av tillegg til statsbudsjettet, er tallet ifølge NRK oppjustert til 70 milliarder for seks år.

Statsminister Erna Solberg (H) kaller den økte strømmen av flyktninger en formidabel og kostnadskrevende oppgave. Den innebærer også at flere må bosettes de neste to årene.

Det siste kostnadsoverslaget er på 9,5 milliarder kroner, og det har vokst raskt i det siste. Derfor gjentar statsministeren varslene om at det vil komme innstramming.

– Vi kan ikke lenger bruke like mye penger alle steder, sier hun og legger til at systemet i Norge ikke bør skille seg for mye fra landene rundt, sier statsminister Erna Solberg.

Ytelsen til asylsøkere reduseres generelt med 20 prosent, men med 10 prosent for enslige mindreårige og barnefamilier, etter det NTB erfarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere