*Nettavisen* Nyheter.

Arild Rønsen

Regjeringskrise? På én IS-kvinne til Norge?

Jon Helgheim i Frp mener IS-kvinnen er en trussel mot Norges sikkerhet.

JON HELGHEIM: Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsperson mener kollegene i regjeringa ikke tar hensyn til Norges sikkerhet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er full krig i Fremskrittspartiet. Og i regjeringa Solberg. Kanskje er det regjerings-strigla Frp likevel et annerledes parti?

Halve Fremskrittspartiet ser ut til å ville gå ut av regjeringa. Årsak: Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre har i regjering vedtatt å hente hjem en antatt dødssjuk femåring - og hans mamma, som har vært gift og fått barn med minst ett aktivt IS-medlem. Hvilken rolle moren har hatt i IS, er det ingen som veit noen ting om.

Les også: Nå blir det oppvaskmøte hos Frp: Jensen truer med å gå ut av regjeringen

Frps standpunkt i saken er ikke av ny dato. I januar 2019 talte partileder Siv Jensen til sitt landsstyre, og snakka direkte til kvinnen det nå er tale om: «Vi skal ikke løfte en eneste finger for å få deg tilbake til Norge!»

Klar tale. Nå tar partiets innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim retorikken et skritt videre. Programleder Lilla Sølhusvik i NRK spør: «Mener du at dine regjeringskolleger ikke er opptatt av sikkerheten til det norske folk?»

Innlegget fortsetter etter meningsmålingen.

Helgheim: «Ja, dessverre er det bare Frp som setter sikkerheten til det norske folk i høysetet. De andre setter andre hensyn opp mot det … Det er ikke noe tvil om at det er en økt risiko, å hente IS-medlemmer til Norge … Ikke noe kompromiss.»

Les også: IS-bruder er ingen uskyldige ofre av terrorisme. De er farlige overlevende

Dette minner mistenkelig om Sylvi Listhaugs utsagn om at Arbeiderpartiet «mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Som kjent måtte hun gå av som statsråd på grunn av denne Facebook-posten.

I dag er ikke Fremskrittspartiets øverste ledelse ute etter Arbeiderpartiet. De er ute etter sine kolleger i regjeringa. «Det er bare Frp som setter sikkerheten til det norske folket i høysetet.» Altså: Regjeringskollegene i Høyre, KrF og Venstre tar ikke hensyn til sikkerheten for det norske folk.

Les også: Når barna blir billetten hjem

Greit nok med uenighet innad i en koalisjonsregjering - men et sted går vel grensa? Og den går kanskje der deler av regjeringa beskylder resten av regjeringskollegiet for ikke å ha omsorg for sikkerheten til det norske folk? Som til sjuende og sist vel er regjeringas viktigste oppgave?

Til det konkrete innholdet i saken: Hvordan kan én kvinne med IS-bakgrunn utgjøre noen trussel mot Norge? Idet hun lander på Gardermoen vil hun øyeblikkelig bli tatt hånd om av politiet - og satt i en form for varetekt. Hvilken fare kan hun utgjøre? Er Helgheim redd for at hun skal omvende fengselspersonalet til IS-jihadister?

Les også: Demagogen Helgheim

Jeg veit selvfølgelig ingen verdens ting om hva som foregår oppe i hodet på denne «IS-kvinnen». Men fornuftens antakelse tilsier at hun for mange år siden har fått mer enn nok av ideen om et islamistisk kalifat.

Jeg kan tenke meg få steder der hun kan gjøre mindre skade enn som innsatt på Bredtvet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.