Regjeringsparti vil melde Norge ut av Schengen

Foto: Arkiv Aura Avis (Arkiv Aura Avis)

Tiggeforbud er ikke nok, mener Senterpartiets stortingsrepresentant Jenny Klinge. Hun vil erstatte Schengen-avtalen med en nordisk grenseunion.

18.07.12 09:06

- Schengen-avtalen gjør det lett for kriminelle å komme til Norge. Vi må ta kontroll over våre egne grenser, sier Klinge til Klassekampen.

Romfolk-debatten har fått henne til å stå fram som en sterk forkjemper av forbud mot tigging i Norge. Men tiggeforbud er ikke nok, mener Klinge. Hun vil erstatte Schengen-avtalen med en nordisk grenseunion.

- Vi vet at det ligger menneskehandel bak i alle fall deler av tiggingen vi ser på gaten. Ved å gjeninnføre passkontroll rundt Norden vil man mye mer effektivt kunne gå inn og luke ut dem som er del av kriminelle nettverk, mener Klinge.

Problemet er særlig akutt fordi Romania og Bulgaria etter planen kan bli del av Schengen-området i løpet av høsten, mener hun.

- Da vil deres problemer med å håndtere grensene bli våre problemer. Hvis og når de landene blir del av Schengen, vil det bli veldig krevende for norsk politi å håndtere det vi vet vil komme av organisert kriminalitet, sier Klinge.

Hun presiserer at ønsket om økt grensekontroll ikke skyldes vekst i antall romfolk, men generell vekst i kriminalitet fra østeuropeiske land. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.