RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Regjeringspartiene avventende til Yara-bønn

Sist oppdatert:
Høyre og Kristelig Folkepartis energipolitikere er fredag på befaring i Grenland. Begge partiene er usikre på om de vil gå inn for gassrørledning til Grenland som Yara ønsker seg. Les mer
Regjerings-aspirantene i Arbeiderpartiet og Senterpartiet går langt i ønsket om å få på plass en gassledning til Grenlands industriområde. Dette har blant annet Yaras konsernsjef Thorleif Enger kommet med en sterk appell om i et intervju med iMarkedet.no.

Det eneste partiet i den "rød-grønne" koalisjonen som er avventende er Sosialistisk Venstreparti som skal diskutere for eller imot en gassrørledning på et sentralstyremøte denne helgen.

Leder av energi- og miljøkomiteen, Bror Yngve Ramm (KrF), sier til iMarkedet.no at regjeringsfraksjonen (KrF, Venstre og Høyre) skal på befaring til Grenland fredag.

De skal da se nærmere på de behovene området har, sier Ramm, og gjøre seg opp en mening i forbindelse med behandling av en stortingsmelding nettopp om bruken og utnyttelsen av naturgass på fastlandsnorge.

Ramm sier at det er flere ting som må på plass, blant annet finansieringen. Blant annet må industrien, som eventuelt skal nyttiggjøre seg av denne gassen, belage seg på å betale kontant og up-front før staten kan komme til med støtte.

- Men vår konklusjon nå er at all gassen som industrien trenger skal gjøres tilgjengelig, enten via rør eller via skip, sier Ramm til iMarkedet.no.

Også Leif Frode Onarheim, som sitter i energi-komiteen for Høyre og saksansvarlig for saken i partiet, sier at de vil gi saken en grundig behandling før de konkluderer.

Stortingsmeldingen, som nettopp handler om hvordan man skal nyttiggjøre seg av norsk naturgas,s skal være klar 2. mars i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere